Käisin teatris

Meil on siin suured teatrisõbrad Erik ja Kati, kes ikka hoolitsevad, et meil eesti teatrit oleks. Nüüd oli kohal Must Kast, etendusega “Lilli”. Kaasaegne kangelaseepos Lilli Suburgi elust. Räpisugemetega. Väga hea. Mind sundis küll Lilli Suburgi elulugu üles otsima. Etenduses oli ta selline helge ja hea, aga elulugu rääkis, et polnud ühtegi, paras uss ja õelutseja. Kohal oli hulgaliselt eesti kooli suuremaid lapsi. Sõbranna kuueteistaastane tütar vaatas juba teist korda. Talle väga meeldis ja ta üheksaaastastele kaksikutest õele-vennale ka. Noored oskasid väga hästi teatris käituda, etenduse ajal ei kuulnud mingit sosinat, kihinat, telefoni, kommipaberit. Noh, meil on siin muidugi üldse viisakamat sorti lapsed, kui välja jätta need paar tükki, kes ei ole. Etenduse kõrvale sai klaasikese cavat.

https://www.sirp.ee/s1-artiklid/teater/must-kast-pistab-lilli-suburgi-teatrilukku/ Siin on link Sirbi artiklile, aga miskipärast ei luba Firefox seda turvalisuse mõttes avada. Vahest mõni teine brauser lubab. Igal juhul kiidetakse seal tükki ja tegijaid. Ja öeldakse, et see on kohustuslik igas vanusses maailmaparandajatele. Ühe vastuolu leidsin ka. Etenduses nimetatakse Lillit eesti keelsele koolile alsuepanijaks, aga vikipeedia räägib saksakeelsest koolist. Kumb siis? Järgmine kord etendub Tallinnas uue tantsu laval, 13. märtsil. Julgen soovitada küll, eriti just teismelistega koos/teismelistele vaatamiseks.

2 thoughts on “Käisin teatris

  1. Ma käisin ka eile teatris (Salme Kulsuurikeskuses) ja seal oli terve bussitäis noori. Algul kartsime küll, et huvitav, kuidas nad käituda oskavad, aga nad olid suurepärased teatrikaaslased, iga viimane kui üks, sest mitte ühtegi krõbinat, kihinat, nihelemist ega muud häirivat ei olnud kuulda (ega telefoniekraanide valgussähvakuid näha). Nii et noorus ei ole veel päris hukas 😀

    Liked by 1 person

Leave a comment